Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Binaların strüktürsına uygun kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı strüktürsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.
Bu sebeple bina zarfında rastgele bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Elan detaylı ele kızılındığında yangın kapısı özellikleri ortada;
Yangın kabil ivedi durumlarda içeriden yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma bariyer sıfır bu kilitler yalnızca yangının olumsuz etkilerini bâtıneriye hapseder.
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin vaziyet anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya güzel birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları ciğerin bu menteşelerin esenlıklı çhileışması ve bapyı geri kapatması gerekir.
Yukarıda mevki yer özellikler; yangın baplarında arsa saha yol özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem alınmış olacaktır. Yangın Merdiveni Kapısı Özellikle yangın mümkünlığı ali olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının önem alması da zorunu kılınmıştır.
Dolgular ile kapı tıntınluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Kanatlar içinde usturuplu yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı derunin dayak plakaları mevcuttur.
Yangın merdiveni ile ilişkin kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çtuzakışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine isabetli olarak belirlenen yerlere ve sayılara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her hengâm sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Olası yangın yahut rastgele bir tehlike durumunda binayı kısaltarak sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları mimarilmaktadır.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok muteber hale getirmiştir.
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çısoy yamanın ve faziletli ısının autarı çıkmasını önlemek karınin bapnın sapa sağlıklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.
Panik pas yardımıyla ciğererden autarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı muhik iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok palas ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış yapılabilir.